ΤΡΑΠΕΖΩΜΑΤΑ

τί θα φάμε;

#5 Τα Κανάρια: οι καλύτερες γαρίδες της πόλης

Θέλετε μια εξαιρετική πρόταση για ένα πολύ ποιοτικό και ιδιαίτερο ταβερνάκι; Τα Κανάρια είναι ένας εξαιρετικός προορισμός για να φας πολύ καλά.

Κρυμμένο σε κάποιο από τα στενά στο Μοσχάτο, αποτελεί πασίγνωστο προορισμό εδώ και δεκαετίες για αυτούς που αναζητούν λίγα και καλής ποιότητας πιάτα. Το συγκεκριμένο μαγαζί έχοντας περιορισμένο κατάλογο έχει καταφέρει και κρατάει την ποιότητα στα ύψη.

Θα ξεκινήσετε με εξαιρετικές ελιές, ντοματοσαλάτα με κρεμμυδάκι και φανταστικό ελαιόλαδο όπως δεν έχετε ξαναδοκιμάσει, καθώς και ψιλοκομμένο λάχανο με λεμόνι και λιωμένο σκόρδο. Πρέπει να τονίσουμε ότι πατάτες και οτιδήποτε άλλο ορεκτικό δε θα βρείτε, γι’αυτό μη μπείτε στον κόπο να ζητήσετε.

Περνώντας στα κυρίως, και εδώ τα πίατα είναι συγκεκριμένα και εξίσου εξαιρετικά. Τα Κανάρια είναι ξακουστά για τις απίθανες τηγανητές γαρίδες του που προέρχονται από τη Βόρεια Ελλάδα, οπότε δεν γίνεται να πάτε μέχρι εκεί και να μην τις δοκιμάσετε. Πιστέψτε με είναι φανταστικές και θα τις θυμάστε για καιρό! Επίσης έχει πολύ ωραίο φρέσκο ψάρι (ψητό ή τηγανιτό), που μπορείτε να δείτε με μια επίσκεψη στην κουζίνα κατά τη διάρκεια της παραγγελίας. Κλείνοντας, για τη γλύκα θα γευτείτε μοναδικό γλυκό του κουταλιού, χαλβά ή γιαούρτι, για να αλλάξετε γεύση.

Σε γενικές γραμμές πρόκειται για μία πολύ δυνατή επιλογή αν ψάχνετε κάτι χαλαρό και ήρεμο με παράλληλα πολύ καλό φαγητό. Το περιβάλλον είναι οικογενειακό με τραπεζάκια όπου κυριαρχεί το λευκό χρώμα σε συνδυασμό με τις ξύλινες καρέκλες. Όσον αφορά τις τιμές, δεν είναι ιδιαίτερα οικονομικό (π.χ. γαρίδες 80 € το κιλό) αλλά σίγουρα αξίζει να πάτε μια βόλτα ιδιαίτερα αν είστε περαστικοί.

Τα Κανάρια

Κανάρη 116-119 Μοσχάτο

Budget: 30-40 €

1 responses to “#5 Τα Κανάρια: οι καλύτερες γαρίδες της πόλης

  1. Δανάη 2010/12/20 στο 10:59

    Yummiieeeeee!! Thelw na paw 🙂

Σχολιάστε