ΤΡΑΠΕΖΩΜΑΤΑ

τί θα φάμε;

#27 Τρώγοντας στο Μαγέρικο της Νάγιας

Τις προάλλες πετύχαμε τον γνωστό και μη εξαιρετέο φίλο “Άρχοντα”, ο οποίος μας είπε πως πρέπει οπωσδήποτε να επισκεφτούμε το Μαγέρικο της Νάγιας. Η προτροπή αυτή έπιασε τόπο και έτσι την προηγούμενη εβδομάδα βρεθήκαμε να γυροφέρνουμε τα στενά της Καλλιθέας, μέχρι που εντοπίσαμε το στόχο μας.

Το γωνιακό κουτουκάκι της Νάγιας (απαραίτητη η κράτηση για να βρείτε τραπέζι) διαθέτει προσωπικό ύφος τόσο στο διάκοσμο, όσο και στις ιδιορυθμίες του – απαγορεύονται τα παιδιά, ενώ όπως αναγράφεται και στη σχετική ταμπέλα μετά τις 22:30 η κουζίνα κλείνει ασυζητητί (οξύμωρο για μαγαζί ικαριώτικης καταγωγής)! Ο χώρος είναι ευχάριστα φορτωμένος με παλιές φωτογραφίες, ραδιόφωνα αντίκες, καθώς και βαρελάκια με χύμα κρασί και ρακί.

Επειδή για το συγκεκριμένο μαγαζί είχαμε ακούσει διθυραμβικά σχόλια από πολλούς που τιμάνε τα μαχαιροπήρουνα τους, ο πήχης των προσδοκιών μας είχε ανέβει αρκετά ψηλά. Οπότε έχουμε και λέμε…

Δοκιμάσαμε και μας άρεσαν: σιφνέικη ρεβυθάδα (αν και δεν ήταν αρκετά χυλωμένη όπως έπρεπε), λαχματζούν με ζουμερή φρέσκια ντομάτα (η πίτα θα μπορούσε να μην ήταν από το σουπερμάρκετ), χορτόπιτα με ωραίο τραγανό φύλλο, τις νοστιμότατες χυλοπίτες με καραμελωμένο κρεμμύδι , φασκόμηλο και ξυνομυζήθρα (ένα ελαφρύ και εύγευστο πίατο το οποίο δεν πρέπει να παραβλέψετε), καθώς και το εξαιρετικό cheesecake.

Δοκιμάσαμε και δεν μας άρεσαν: γαύρος μαρινάτος με λεμόνι και κάπαρη (ο οποίος θα μπορούσε να έχει σερβίριστεί απευθείας από τη κονσέρβα) και πράσινη σαλάτα με μπέικον και κάστανο (αν και στον κατάλογο έμοιαζε αρκετά ενδιαφέρουσα, αποδείχτηκε εντελώς στεγνή).

Φύγαμε από το Μαγέρικο της Νάγιας με καλές εντυπώσεις. Το φαγητό ήταν νόστιμο και η όλη εμπειρία ευχάριστη. Πάντως, συγκριτικά με άλλα μέρη της ίδιας κατηγορίας τα 20-25€ ανά άτομο είναι λίγο τσιμπημένα και θα μπορούσαν να δεχτούν ένα “κούρεμα” (που είναι και τις μόδας ελέω ΔΝΤ)…

Το Μαγέρικο της Νάγιας

Ευαγγελιστρίας 96 & Γαλατείας, Καλλιθέα – 210 9517230

Budget 20–25€

Σχολιάστε